Call us: 046-4371571

4. Onderhoud en verzorging.

 

Vanzelfsprekend vergt een haarwerk onderhoud en verzorging. Synthetisch haarwerk is heel gemakkelijk zelf te wassen. Met speciale shampoos maakt men met lauw tot koud water een sopje. Gewone shampoos zijn niet bruikbaar deze bevatten teveel wasactieve stoffen. Natuurlijk haar kan gewassen worden met de reguliere betere shampoos. Wel heeft natuurlijk haar meer de neiging te gaan klitten.

 

Het is niet toegestaan een warmte bron ven welke aard dan ook te gebruiken om synthetisch haar te drogen. Het betreft hier een hoogwaardige vezel die absoluut niet verwarmd mag worden. Vormverlies en in het ergste geval smelten, kan het gevolg zijn. Het grote voordeel van deze vezel is de vormvastheid. Geen enkele styling ( föhnen, watergolven ) is vereist en het zit zogezegd van zelf.

 

Echt haar kan aan de lucht drogen, maar in de meeste gevallen is styling na elke wasbeurt noodzakelijk. Synthetisch haar droogt veel sneller dan echt haar omdat het geen water opneemt.

 

U kunt natuurlijk de verzorging van uw haarwerk ook aan ons overlaten.

 

Een haarwerk kan extra slijten door het tijdens het slapen te dragen.

 

Extreem overmatige transpiratie of warmtebronnen kunnen leiden tot vervilting van de haren. Een haarwerk met lang haar slijt sneller door wrijving met b.v. kleding.

 

Home        >

 

kapper