Call us: 046-4371571

3.5- Bevestigingsmethoden

3.5 Bevestigingsmethoden

Voor de bevestiging van een haarwerk bestaan verschillende technieken en methoden. Wat het beste bij u past is afhankelijk van het al dan niet nog aanwezig zijn van natuurlijke haren. Het belangrijkste is dat uw haarwerk een goede pasvorm heeft. Dan kunt u er ook op vertrouwen dat uw haarwerk onder alle ‘normale’ omstandigheden correct blijft zitten en goed aan voelt.

Bij een volledig haarwerk is het montuur van doorslaggevend belang voor de pasvorm.
 
Bij een deelprothese is er sprake van een heel andere techniek omdat hier gebruik wordt gemaakt van een deelmontuur. Dit kan op diverse manieren worden bevestigd afhankelijk van de aanwezigheid en hoeveelheid van eigen haar.

Er bestaat een wave-techniek waarbij het deelmontuur als het ware aan uw eigen haar wordt vast gelijmd: door middel van kleine aluminium buisjes of met hars gelijmd. Nadeel is dat het montuur niet meer kan worden afgezet, en iedere 5 a 6 weken moet worden herbevestigd i.v.m. de groei van uw eigen haar.

Men kan ook kiezen voor een clip-techniek hierbij word het montuur door middel van kleine onzichtbaar geplaatste clips vast gezet. Voordeel is dat u zelf te allen tijde het haarwerk kunt afnemen om b.v. te reinigen. Zowel bij het gebruik van clips als bij de wave-methode dient u er zeker van te zijn dat u geen last heeft van metaalallergie.

Er bestaat ook nog een lijmtechniek. Hierbij wordt het deelmontuur door middel van een speciaal voor deze doeleinden ontwikkelde lijm of pleisters vastgeplakt. Het grote voordeel is dat u altijd in de gelegenheid bent om het haarwerk uiterst eenvoudig af te nemen.

De fill-in techniek is een techniek die speciaal geschikt is voor mensen met dun haar. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een soort ‘haarnetje’ waarbij op het vlechtwerk van het net haren zijn aangebracht. Het netje wordt op het hoofd geplaatst en de eigen haren worden tussen de mazen door getrokken. Door de combinatie van eigen en ‘vreemde’ haren wordt het effect van een vollere haardos bereikt. Het haarnetje kan worden bevestigd aan het eigen haar door middel van de wave-techniek of clips-techniek. Ook hier zal het netje na verloop van tijd steeds verder van de hoofdhuid af komen te staan door de groei van het eigen haar en zal het opnieuw moeten worden bevestigd.

Ondanks alle ter beschikking staande technieken blijft het voorhoofd de meest kritische plaats met betrekking tot herkenning van het dragen van een haarwerk. Steeds weer worden er technieken en materialen ontwikkeld om dit te verbeteren.

Home page

kapper